ALAJÄRVEN APTEEKKI
Keskuskatu 14, 62900 Alajärvi
puh 06-557 2249 fax 06-5571830

 

Ajankohtaista

Apteekki

Palvelut

Tietoa lääkkeistä

Linkit

Farmasian historia

Yhteystiedot

19.12.2008

                            

 

SUURET LÄÄKEKUSTANNUKSET

Kun henkilöä kohtaavat keskimääräistä suuremmat vuotuiset lääkekustannukset, hän voi saada omavastuun ylittävältä osalta lääkkeensä kokonaan korvattuina.

Tämä vuotuinen omavastuuraja on vuonna 2009 672,70 euroa. Tämän ns. kattosumman on ylityttyä jokaisesta lääkkeestä peritään enää 1,50 euron omavastuu, loppuosa on maksuton. Kela lähettää asiakkaalle ilmoituksen kattosumman täyttymisestä.  Tarkemmat ohjeet Kelan toimistosta tai apteekista.

Vuoden 2008 alusta lukien em. lääkkeiden lisäkorvaukset on liitetty osaksi suorakorvausmenettelyä. Kela seuraa asiakkaan maksettavaksi jääviä lääkekustannuksia ja ilmoittaa hänelle lisäkorvausoikeudesta kirjeitse. Kirjeen mukana asiakas saa erillisen ilmoituksen "Lääkkeiden lisäkorvaus, ilmoitus apteekkia varten".

Yleisten korvausedellytysten täyttyessä asiakas voi saada lisäkorvauksen suoraan apteekista esittämällä jokaisen lääkeostonsa yhteydessä Kela-kortin ja em. ilmoituksen.

Koska Kelan ilmoitus voi kestää useita viikkoja ja asiakkaalla voi olla lääkeostoja kattosumman jo täytyttyä, voidaan poikkeuksellisesti turvautua valtakirjamenettelyyn.

Apteekistamme voi aina kysyä lisätietoja kaikista lääkekorvausasioista.

 

etusivulle   edelliselle sivulle